Gemensamma utrymmen

Tvättstugan
Tvättstugan bokas i almanackan på anslagstavlan. Tvättstugan kan bokas alla veckans dagar, antingen dagpass 08.00 – 16.00 eller kvällspass 16.00 – 22.00. Om annan starttid önskas, skriv in denna i almanackan så kan andra använda tvättstugan dessförinnan. Ny tid kan bokas efter avslutat tvättpass. I tvättstugan finns också städutrustning – bänkar och maskiner torkas av och golv sopas eller dammsuges. Torktumlarens luddfilter töms och när papperskorgen börjar bli full tömmer man den i sopbehållaren.

Verkstaden
Verkstaden kan användas till privata arbeten som t ex målning. Där finns verktyg, stegar, spadar, pirra och en skottkärra som kan lånas vid behov. En motorgräsklippare, grästrimmer och en högtryckstvätt finns också till låns. Där finns också två st extra fällbord samt 16 st klappstolar vilka används vid föreningssammankomster. Bord och stolar kan också lånas av medlemmarna om man behöver extra sittplatser i samband med bjudningar eller liknande. Glöm inte att det som lånas skall lämnas åter i rent och gott skick. Om skada eller problem uppkommer, se i första hand om du själv kan åtgärda den, annars kontakta någon i styrelsen.

Gasolförvaring
Gasolgrillar blir allt vanligare och vi vill passa på att påminna om vad som gäller ang. hantering och förvaring av gasol. I enbostadshus som villa, radhus eller fritidshus får två gasolbehållare (vanligen en i drift och en i reserv) förvaras. Endast behållare som är mindre än 30 liter är tillåtna. En behållare av typen P11 är 26 liter. Lämplig förvaringsplats är ett utrymme med ventilation direkt till det fria. Öppen eld får heller inte förekomma i förvaringslokalen. Förvaring av gasolbehållare i vinds- och källarförråd är förbjudet. Styrelsen rekommenderar förvaring i bodarna utomhus.